Предстоящ Световен ГИС Ден 2019

6.11.2019 г.
Световен ГИС Ден 2019

Тази година Световния ГИС ден ще бъде отпразнуван на 13 ноември в Гранд хотел София. За шеста поредна година ГИС обществото в България, в лицето на ГИС Алианс, ще се събере, за да синтезира опита и иновациите в бранша. Световния ГИС Ден се отбелязва всяка година през втората сряда на месец ноември.

Тази година конференцията е посветена на ГИС и Инфраструктура за ВиК сектора.

Събитието е чудесен повод за среща на бизнеса с клиенти, учащи и администрация – държавна и общинска, за да обменим идеи, за да можем като организация да бъдем по-полезни за прилагането и употребата на достиженията на ГИС технологиите, които са носители на огромен потенциал и притежават доказана през годините изключително висока степен на обществена полезност.

Сдружение ГИС Алианс е организация, посветена на географските информационни системи. Членовете му работят за улесняване и подпомагане на процеса по развитие и въвеждане на ГИС технологиите в България. Към момента членовете на ГИС Алианс са технологичните компании: Геодетект, Географика, Давид Холдинг, Колма, Мапекс, Петершинег енд Каниско България и ТехноЛогика. Като партниращи членове работят и редица други организации.

Допълнителна информация и участници в конференцията, можете да прочетете на: https://gisalliance.org/

http://citybuild.bg/news/infrastruktura-sektora/40757