Националният статистически институт в България навършва 141 години

25.6.2021 г.
Подкрепа от Мапекс получиха българските ученици, победители в четвъртата Европейска олимпиада по статистика

На 24 юни 2021 година, по време на официалното тържество по случай 141 годишнина на Национален статистически институт, Мапекс, в качеството си на партньор на НСИ и като социално отговорна компания, връчи наградите на победителите в Националния кръг на четвърта Европейска олимпиада по статистика за ученици и втория Международен конкурс за статистически плакат.

На събитието присъстваха г-н Атанас Пеканов, вицепремиер по управление на европейските средства, генералният директор на БТА г-н Кирил Вълчев, ректорът на УНСС, служители на НСИ, членове на Националния статистически съвет и Централната комисия по преброяването и други гости.

„141 години е сериозна история за всяка институция. Забележително е, че НСИ е следвала развитието на българската държавност и институции от Освобождението досега. Статистическата информация и данни, техният неутрален и обективен анализ са в центъра на разбирането за света и реализирането на най-добрите възможни социално-икономически политики, както и за вземането на правилни решения за бъдещето на страната и обществото ни“, каза в поздравителната си реч г-н Атанас Пеканов.

Повече информация за събитието можете да прочетете ТУК.