WORLD GIS DAY 2016 - Многообразието на ГИС

16.11.2016 г.
На 16 ноември ГИС АЛИАНС България, обединяващ компаниите Мапекс, Технологика, Датекс и Дейтамап, отбелязаха заедно Световния ГИС ден със семинар и празничен коктейл. Началото бе поставено в 16:00 ч., когато започна семинара под мотото „Многообразието на ГИС“. Гостите имаха възможността да се насладят на уникалната атмосфера, която предлага Централния военен клуб. 
Презентациите и демонстрациите предоставиха възможност на участниците в семинара да видят и сравнят различни ГИС решения, приложими в частния и държавен сектор.  „Събирането на географска информация е нещо, което все повече ще вълнува обществото“, обяви в началото на конференцията Александър Лазаров от фирма Мапекс. Първата презентация бе представена от Деян Балтаджиев и посветена на Национален портал за пространствени данни, в чието изграждане участва фирма Мапекс. 
Събитието събра над 150 представители на ГИС обществото. Програмата включваше както презентации на организации, реализирали ГИС проекти, така и на фирми, предлагащи решения в тази област. 
По време на коктейла бе отбелязана втората годишнина на ГИС АЛИАНС България, като за настроението се погрижи Първият ГИС БИГ БЕНД в България. Това бе чудесна възможност за всички представители на ГИС да споделят постиженията си в областта. Членовете на алианса доказаха, че могат да превъзмогнат конкуренцията по между си и да се допълнят по отношение на своите компетенции и услуги.
Прочетете още: http://computerworld.bg/50234_gis_alians_otbelyaza_sas_seminar_praznika_na_geografskite_sistemi