МАПЕКС СТАНА ЧЛЕН НА "СЕВЕРОЗАПАДНАТА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА КАМАРА"

20.8.2020 г.

На официално заседание на управителния съвет на Северозападната търговско-промишлена камара се гласува и потвърди единодушно членството на „Мапекс“ АД в Камарата.

Мапекс получи официална покана за участие-членство в Сдружението, в качеството си на високотехнологична компания, съобщават от СЗТПК,  в която се ценят предприемчивите идеи и се инвестира в технологии, ноу-хау и квалификация на екипа, според най-високите стандарти в областта на геодезията и географските информационни системи: „Споделяме разбирането, че полагането на систематични и целенасочени усилия е пътят към успешни решения“ – казва инж. Александър Лазаров, Изпълнителен директор на Мапекс.

„Северозападната търговско-промишлена камара“ е сдружение с нестопанска цел, със седалище и адрес на управление в град Монтана, което функционира като неправителствена организация, обединяваща общините и предприятията в региона.

Председател на управителния съвет на Камарата е г-н Ангел Ангелов, а съставът на съвета включва още двама членове.

Сдружението посвещава своята дейност на идеални цели, и работи в защита на икономическите интереси на Северозападния регион и в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен, пред местната и държавната власт, институциите и неправителствените организации на местно и  национално ниво.

Сред основните цели на Камарата е да предприема необходимите мерки за осигуряването на справедливи условия и прозрачност в процедурите и конкурсите за обществени поръчки, да противодейства на корупционните процеси в държавните и местните органи, включително контролните и регулаторните органи.  Насърчаването и подпомагането на  развитието на малките и средните предприятия на територията на северозападния регион е приоритетна задача за членовете на камарата, които работят по разработването на различни стратегии за икономическо развитие на района, като по този начин съдействат за развитието на свободния пазар и лоялната конкуренция в Република България.

Източник: СЗТПК