Назад към новините

ГИС Алианс България отбеляза Световния ГИС ден за трета поредна година

21.11.2016

ГИС Алианс България отбеляза Световния ГИС ден за трета поредна година

 

На 16 ноември ГИС АЛИАНС България, обединяващ компаниите Мапекс, Технологика, Датекс и Дейтамап, отбелязаха заедно Световния ГИС ден със семинар и празничен коктейл. Началото бе поставено в 16:00 ч., когато започна семинара под мотото „Многообразието на ГИС“. Гостите имаха възможността да се насладят на уникалната атмосфера, която предлага Централния военен клуб. 

Презентациите и демонстрациите предоставиха възможност на участниците в семинара да видят и сравнят различни ГИС решения, приложими в частния и държавен сектор.  „Събирането на географска информация е нещо, което все повече ще вълнува обществото“, обяви в началото на конференцията Александър Лазаров от фирма Мапекс. Първата презентация бе представена от Деян Балтаджиев и посветена на Национален портал за пространствени данни, в чието изграждане участва фирма Мапекс. 

Събитието събра над 150 представители на ГИС обществото. Програмата включваше както презентации на организации, реализирали ГИС проекти, така и на фирми, предлагащи решения в тази област. 

По време на коктейла бе отбелязана втората годишнина на ГИС АЛИАНС България, като за настроението се погрижи Първият ГИС БИГ БЕНД в България. Това бе чудесна възможност за всички представители на ГИС да споделят постиженията си в областта.

Прочете повече: http://www.computerworld.bg/50234_gis_alians_otbelyaza_sas_seminar_praznika_na_geografskite_sistemi