Назад към новините

Александър Лазаров застава начело на "Мапекс" АД

07.09.2015

Александър Лазаров и Николай Лазаров ще управляват съвместно компанията

На 7 септември 2015 г. Ръководството на “Мапекс” АД обяви, че Александър Лазаров става изпълнителен директор (CEO) и председател на Борда на директорите на “Мапекс” АД. Той ще управлява фирмата съвместно с дългогодишния изпълнителен директор на компанията Николай Лазаров.

Александър Лазаров е бивш директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър. Има над 20 годишен опит като управител на общински и частни фирми, сред които е "Географски информационни системи - София". Завършил е геодезия и картография в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Александър ще управлява компaнията съвместно с Николай Лазаров, който заемаше позицията на финансов директор през последната година, а преди това е бил и Изпълнителен директор на Мапекс в продължение на три години.

"От името на борда, бих искал да изразя своето намерение да продължа активното развитие на Мапекс, като спомогна компанията да бъде все по-модерна и иновативна, устремена към бъдещето. След по-малко от година фирмата ни ще навърши 15 години на пазара в България и това ще е добър повод да споделим колко много опит сме натрупали за това време. Определено Мапекс има с какво да се гордее като се погледне историята й и смятам това за една стабилната основа, върху която ще стъпим при бъдещото й развитие като международна геоинформационна компания позната на Балканите и в целия Европейски съюз.”, заяви Александър Лазаров по време на работната среща на фирмата.